Mandalay, de jongste hoofdstad van Birma

De Aarde en haar Volken, 1904

Author: Anonymous
Published: 1904
Language: Dutch
Wordcount: 6,637 / 28 pg
LoC Category: GV
Downloads: 435
Added to site: 2009.02.01
mnybks.net#: 23303
Origin: gutenberg.org
Genre: Travel
Advertisement
Excerpt

acaroni en varkensvleesch, tot een ragoût gemengd en gekruid met uien, spaansche peper en andere toespijs; het andere is de ngapi, de verschrikkelijke ngapi, waarvan het hoofdbestanddeel rottende visch is, die men in de buurt van alle birmaansche dorpen al in de verte ruikt.

Weer zijn het die slechte Chineezen, die in 't geheim sterke drank verkoopen en opium, waartoe zij den nacht uitkiezen, den nacht, als de tapijten uitgespreid zijn voor het spel, welks zes-en-dertig hokjes afbeeldingen geven van zes-en-dertig dieren. Uit hunne tenten steeg dat echt aziatisch geluid van dobbelsteenen in de tinnen kokers, dat bescheiden gerinkel, dat men in alle hoekjes van het Verre Oosten in den laten avond hoort.

Op een andere plek werd door de onvermijdelijke exploitanten van de menschelijke domheid de toekomst aan weetgierigen voorspeld. Zoowel als zij met stentorstem de wonderen van hun ijdele wetenschap uitbazuinen, als wanneer ze zachtjes hun slachtoffer een geheim der toekomst van het grootst be

Cover image for

Download


show mobile phone QR code

Featured BooksDonate a small amount via Paypal below or read about some other ways that you can support ManyBooks.