Free and Discounted Ebooks
Join 150,000 readers! Get our ebook deals straight to your inbox.

Indrukken van Finland

Cover image for

Download


Author: Clara Engelen
Language: Dutch
Wordcount: 9,686 / 36 pg
LoC Category: G
Downloads: 686
Added to site: 2004.11.16
mnybks.net#: 9417
Genre: Travel
Excerpt

heb ik een boerenfamilie bezocht. We reden er heen op een paar kleine karretjes met woeste paarden er voor; de weg was slecht en bij gedeelten heel steil, zoodat ik er verbaasd over was, dat we niet omrolden. Mijne vrienden echter vonden den weg nog betrekkelijk goed: "buiten kan men geene betere wegen verwachten!" Ik werd zeer hartelijk ontvangen op de boerderij, maar ik kon met niemand praten. Later hoorde ik, dat de bewoners der hoeve zeer vooruitstrevend zijn; twee zoons studeeren.

Zooals de meeste finsche buitenhuizen, is het huis waar ik gelogeerd heb, van hout; bijna alle kamers zijn gelijkvloers. Het ligt op een heuvel en van uit de woonkamer heeft men een aardig uitzicht op den tuin, het bosch en het meer. Die kamer is zeer eenvoudig ingericht en wordt alleen voor de maaltijden gebruikt en als het regent. Bij goed weer is men den geheelen dag buiten of op de galerij voor het huis. Voor regendagen is er een welvoorziene boekenkast en vindt men een paar gemakkelijke stoelen; ook de schommelstoel, di

SUBSCRIBE TO MANYBOOKS 

FREE EBOOKS 

Join 150,000+ fellow readers! Get Free eBooks and book bargains from ManyBooks in your inbox. 

We respect your email privacy

(advanced)
login | register

User ID

Password

reset password

Author of the Day

Quinn Coleridge
Quinn Colebridge is more at ease with the surreal than the pragmatic. Showing up at a sales meeting would give her hives, but creating unknown worlds is a cinch - with stories that may feature a demigoddess, ghosts and other creatures. As our Author of the Day, Colebridge chats about her characters, world building and introduces us to her bestseller in the Gaslamp Fantasy genre - Veritas.
Read full interview...