Haapakoskelaiset

Haapakoskelaiset
Romaani Itä-Suomesta

By

0
(0 Reviews)
Haapakoskelaiset by Jacob Ahrenberg

Published:

1893

Downloads:

1,509

Share This

Haapakoskelaiset
Romaani Itä-Suomesta

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

umouksen mies. Sinä puolustit kaikkia 1848 vuoden aatteita, muistelenpa sinun kirjoittaneen jotain runomitallakin siitä asiasta. Minä olin jo silloin kirkon ja uskonnon puolustaja, ja nyt, nyt sinä olet ylimys, syntymältäsi tietysti, mutta myöskin uskoton entiselle nuoruudellesi.

-- Ta ta ta, sanoi vapaaherra. Entä sinä itse? Sinä olit vanhollinen, mutta kuka on puolihullu raittiusmies, kuka on kansanvaltalainen, kuka naisasian ja yhteiskoulun harrastaja, juuri sinä. Missä ovat nyt sinun nuoruuden ihanteesi? Mutta leikki sikseen. Että sinusta on tullut se, mikä olet, käsitän minä varsin hyvin ja samoin toivon sinun käsittävän, että minusta on elämän koulussa, tuossa korkeudessa, jossa olen oleksinut, tullut se, mikä nyt olen: Haapakosken sukuperintöläinen Stålsköld Horn.

Provasti kävi jälleen istumaan.

-- No, mutta mitä nyt oikeastaan

FREE EBOOKS AND DEALS

(view all)
Maria Grace - Tatzlewurms, Wyverns, and Darcy
FEATURED AUTHOR - Six-time BRAG Medallion Honoree, #1 Best-selling Historical Fantasy author Maria Grace has her PhD in Educational Psychology and is a 16-year veteran of the university classroom where she taught courses in human growth and development, learning, test development and counseling. None of which have anything to do with her undergraduate studies in economics/sociology/managerial studies/behavior sciences. She pretends to be a mild-mannered writer/cat-lady, but most of her vacations require helmets… Read more