Lyhyitä kertomuksia

Lyhyitä kertomuksia

By

0
(0 Reviews)
Lyhyitä kertomuksia by Minna Canth

Published:

1919

Pages:

311

Downloads:

690

Share This

Lyhyitä kertomuksia

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

palttoissa ja silkkihuivissa, ne vaan hiljaa myhähtelivät ja peittivät huuliaan sileästi kokoonkierretyllä niistinliinallaan.

Kummaa oli Antista, että naiset niin halukkaasti noita lauluja ostivat.--Minä en ainakaan semmoiseen rahaani pane, mietti hän pätevästi ja kävi kojuja katselemaan, joita pitkä rivi oli pystytetty torin varteen. Eräältä kultasepältä osti hän korvarenkaat Elsalle tulijaisiksi ja erään Tampereen eukon kojusta simsetin ja kaulahuivin-- sulhaspuvukseen muka--kääri ne kokoon ja pisti taskuunsa. Samassa älysi hän kadun toisella puolella valmiita vaatteita osaksi levällään pitkillä pöydillä, osaksi ripustettuina pitkin ankun seinää.

Antti meni sinne.

--Hei mies, huusi juutalainen hänelle vastaan, tule ostamah, se helppo hinda, hyve tavara, näin kaunis jakka, kolmell' kymmenell' markall', et paremba mistääh sah.--

Antinkin mielestä tuo harmaa verkanuttu oli hyvin mukava ja kaunis, mutta--»jok' on verassa, se on velassa, talonpoikain seassa»--arveli hän ja aikoi lähteä eteenpäin.

More books by Minna Canth

(view all)
V.R. Christensen - Classically Inspired Romantic Historical Fiction
FEATURED AUTHOR - V.R. Christensen writes classically inspired romantic historical fiction and steampunk dystopian novels of depth and sensitivity. V.R.’s historical romances have been multiple-time bestsellers and have been compared to Jane Austen and Charles Dickens (a literary lovechild, perhaps?) V.R. is half English and resides in the United States, though she spends a majority of her time immersed in late-Victorian classic literature and costume dramas.