Lyhyitä kertomuksia

Lyhyitä kertomuksia

By

0
(0 Reviews)
Lyhyitä kertomuksia by Minna Canth

Published:

1919

Pages:

311

Downloads:

694

Share This

Lyhyitä kertomuksia

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

palttoissa ja silkkihuivissa, ne vaan hiljaa myhähtelivät ja peittivät huuliaan sileästi kokoonkierretyllä niistinliinallaan.

Kummaa oli Antista, että naiset niin halukkaasti noita lauluja ostivat.--Minä en ainakaan semmoiseen rahaani pane, mietti hän pätevästi ja kävi kojuja katselemaan, joita pitkä rivi oli pystytetty torin varteen. Eräältä kultasepältä osti hän korvarenkaat Elsalle tulijaisiksi ja erään Tampereen eukon kojusta simsetin ja kaulahuivin-- sulhaspuvukseen muka--kääri ne kokoon ja pisti taskuunsa. Samassa älysi hän kadun toisella puolella valmiita vaatteita osaksi levällään pitkillä pöydillä, osaksi ripustettuina pitkin ankun seinää.

Antti meni sinne.

--Hei mies, huusi juutalainen hänelle vastaan, tule ostamah, se helppo hinda, hyve tavara, näin kaunis jakka, kolmell' kymmenell' markall', et paremba mistääh sah.--

Antinkin mielestä tuo harmaa verkanuttu oli hyvin mukava ja kaunis, mutta--»jok' on verassa, se on velassa, talonpoikain seassa»--arveli hän ja aikoi lähteä eteenpäin.

More books by Minna Canth

(view all)
Bruce Nesmith - Magic, Mythology, Humor and Action
FEATURED AUTHOR - Bruce Nesmith was Creative Director at TSR, working on a variety of games including Dungeons & Dragons, and is a senior game designer at Bethesda Game Studios, where he has worked on AAA titles such as Fallout 3, Fallout 4 and Elder Scrolls IV: Oblivion, and was lead designer on Elder Scrolls V: Skyrim.  As our Author of the Day, he tells us about his book, Mischief Maker: A Norse Mythology Contemporary Fantasy.