Kalevalan Avain

Kalevalan Avain

By

0
(0 Reviews)
Kalevalan Avain by Pekka Ervast

Published:

1916

Downloads:

743

Share This

Kalevalan Avain

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

kea väite. Voiko siis ihminen meidänkin päivinämme saavuttaa yliluonnollista tietoa? Tottakai. Ja millä tavalla? Miten hän tietoon voi päästä? Kulkemalla sitä tietä, jota pyhissä kirjoissa neuvotaan.

Tämä todistelumme näyttää todella käyvän kehässä. Ja kuitenkin se on aivan loogillinen. Jos ihminen etsii totuutta sillä tavalla kuin jossakin pyhässä kirjassa opetetaan, hän pääsee totuuden tietoon. Ja kun hän on päässyt tietoon, hän näkee, että pyhä kirja todella on pyhä, koska siihen oli elämän ja kuoleman viisautta kätketty. Ja koska pyhään kirjaan on viisautta kätketty, on alkuperäisinä viisauden tallettajina ollut viisaita tietäjiä. Siis tietäjiä on ennenkin ollut olemassa.

Kuinka nyt määrittelisimme pyhää kirjaa? Pyhä kirja on kirja, johon on kätkettynä elämän ja kuoleman jumalallisia mysterioita, kirja, joka osaa neuvoa totuuden etsijälle tien näennäisesti yliluonnolliseen tietoon.

Jos nyt Kalevala olisi pyhä kirja, missä merkityksessä tämä on ymmärrettävä? Ei suinkaan sillä tarkotettane, että Ka

Readers reviews

5
4
3
2
1
0.0
Average from 0 Reviews
0
Write Review
Be the first to review this book
Carol Gosa-Summerville - Writing About the Joys and Challenges of the Christian Walk
FEATURED AUTHOR - As a public school teacher for many years, Carol challenged her students to explore all genres of books and discover the power of the written word. As a retired teacher, she's living her dream of creating characters, locations and conflicts through her own writing. As our Author of they Day, Carol talks about God's Sacred Feast, the second novel in her series, "Chronicles of the Hamlet of Sipsey." Please give us a short introduction to what God's Sacred Feast is about. God’s Sacred Feast is… Read more