De Beurs lacht

De Beurs lacht
(in Flemish)

By

0
(0 Reviews)
De Beurs lacht by Heinrich Heine

Published:

1832

Downloads:

946

Share This

De Beurs lacht
(in Flemish)

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

geruststellend uitziet, niet óóit een bron van stormen zou kunnen worden – en omgekeerd, of een groot onheil niet ten langen leste de rust zou kunnen consolideren. In het geval van Warschau vroegen zij niet: hoeveel ongeluk er nu voor de mensheid zou uit voortkomen; maar: of de zege van Kantschu niet de onruststokers zou ontmoedigen – zij bedoelen natuurlijk de vrijheidsgezinden. Ze dachten van wel, en de koersen gingen omhoog.

Veronderstel nu dat er op de beurs een telegram zou aankomen, met de boodschap dat mijnheer Talleyrand in een vergelding nà de dood gelooft: dan zouden de Franse staatspapieren direct tien procent zakken; de speculanten zouden er dan rekening mee houden dat hij zich misschien met God zou willen verzoenen. Hij zou dan vast LOUIS-PHILIPPE en het hele JUSTE-MILIEU laten vallen, hen sacrifiëren, en daarbij de schone rust die wij nu genieten op het spel zetten. TO BE OR NOT TO BE is niet de grote vraag aan de Beurs, maar – rust of onrust?

More books by Heinrich Heine

(view all)
Gregg Stutts - Realistic Characters With Realistic Issues
FEATURED AUTHOR - Gregg Stutts was born in New York, grew up in New Jersey and now lives in Northwest Arkansas with his wife, Robyn. Gregg graduated from Cornell University in 1985 and has worked in business, ministry and the church. He and Robyn have been married for thirty-five years and have three daughters, one son and five grandsons. Gregg is an author and marriage coach. As our Author of the Day, he tells us all about his book, The Lakeside Conspiracy.