Niels Holgersson's Wonderbare Reis

Niels Holgersson's Wonderbare Reis

By

0
(0 Reviews)
Niels Holgersson's Wonderbare Reis by Margaretha Meijboom, Selma Lagerlöf

Pages:

555

Downloads:

1,796

Share This

Niels Holgersson's Wonderbare Reis

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

a! Dat is zijn verdiende loon!" riepen de kippen, en dat riepen ze maar al door.

De ganzen liepen naar elkaar toe, staken de koppen bij elkaar en vroegen: "Wie kan dat gedaan hebben? Wie kan dat gedaan hebben?"

Maar het vreemdste van alles was, dat de jongen verstond wat ze zeiden. Hij was zoo verbaasd, dat hij op het stoepje bleef staan luisteren.

"Dat komt zeker, omdat ik in een kabouter ben veranderd," zei hij. "Daarom zeker versta ik nu de taal van de vogels." Hij vond het onuitstaanbaar, dat de kippen maar niet ophielden te roepen, dat het zijn verdiende loon was. Hij gooide ze met een steen en riep. "Houdt je stil, schooiers!"

Maar hij had er niet aan gedacht, dat hij niet meer zoo was, dat de kippen bang voor hem hoefden te wezen. De heele troep kippen rende op hem toe, ging om hem heen staan en riep: "Ka, ka, ka! dat is je verdiende loon! ka, ka, ka! dat is je verdiende loon."

De jongen probeerde weg te komen, maar de kippen vlogen hem na, en schreeuwden, zoodat hij

More books by Margaretha Meijboom, Selma Lagerlöf

(view all)
Matt Micheli - Chilling Multi-Layered Thrillers
FEATURED AUTHOR - Matt Micheli is a horror and dark-fiction writer out of New Braunfels, TX, author of The White by D&T Publishing. A loving husband and father to a daughter and Husky dogs, he spends his days dabbling in domestication and his nights in Tequila, always searching for the next great story. The White will be followed by his second novella Scratched to be released in March of 2023 and his third titled Two Minutes with the Devil which is scheduled for release in June of 2023 by D&T Publishing… Read more