Manasse Jäppinen

Manasse Jäppinen

By

0
(0 Reviews)
Manasse Jäppinen by Maiju Lassila

Published:

1912

Downloads:

336

Share This

Manasse Jäppinen

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

jäksesj!»

»Olokaan!» kuului ynseä äännähdyksen tapainen. Äiti jatkoi:

»Ja kunhaan ihe sittä tulet isoks ja suat hyvän tusinallisen Manasseja ja jos ne ovat siulle yhtä uppiniskasii eivätkä rupii lukemaan, niin niät eikö se koske siun isän syvämmeesj.»

Ei kuunnellutkaan Manasse koko tätä hänen tulevien perhehuoliensa kuvausta. Saunasen Hiku ja tupakka-asia nousi taas mieleen. Hän seisoi pää väärässä, surkean näköisenä, kasvot likaisina, myrtyneenä, vetäsi hihallansa aimo saaliin nenänsä alta pois, niiskutteli ja uhalla jupisi:

»Ja vaikka tulis vielä enemmän Manasseja, niin en sano aata.»

* * * * *

Jotenkuten pääsi hän vihdoinkin vapaaksi äitinsä käsistä! Käskyä odottamatta riensi hän silloin ulos tuvasta ja sitä samaa kyytiä alkoi hän painaa kohti Tuppisen saunaa, jossa tupakoimisen piti tapahtua.

Ja nyt juoksujalassa sinne painaessaan selkeni hänelle taas mikä rikollinen teko hänen oli täytynyt tehdä: pettää Hiku, paras toveri. Itku pakkasi sitä ajatellessa

More books by Maiju Lassila

(view all)
Christopher Flory - Gritty, Engrossing Mystery
FEATURED AUTHOR - Christopher (Chris) Flory was raised in Indiana and now lives in Northern Virginia. He spent ten years with various correctional departments as a probation and parole officer, specializing in the supervision of sexually based offenders and criminal street gang members. He is currently employed as a contractor for the federal government as an intelligence analyst.  As our Author of the Day, he tells us about his book, Trust Misplaced.