Een Reisje door de Republiek Costa-Rica

Een Reisje door de Republiek Costa-Rica
De Aarde en haar Volken, 1907

By

0
(0 Reviews)
Een Reisje door de Republiek Costa-Rica by M. Saillard

Published:

1907

Downloads:

783

Share This

Een Reisje door de Republiek Costa-Rica
De Aarde en haar Volken, 1907

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

t en gemakkelijk en overal hangen spiegels, waarin wij onze vermoeide trekken en met slijk bedekte kleeding zagen teruggekaatst. De spoorweglijn liep langs een weg, die beplant was met koffieboomen, en die herhaaldelijk door kleine kanalen werd doorsneden. We kwamen langs kleine stations, waar een levendig verkeer heerschte. In tegenstelling met Guatemala, dat op een kale en verlaten hoogvlakte ligt, en waaromheen op vijftig kilometer in den omtrek geen belangrijke stad wordt aangetroffen, is San José, de hoofdstad van Costa-Rica, midden in het dichtst bevolkte gedeelte der republiek gelegen.

Heredia, Alajuela, Carthago, zijn allen kleine steden, die als zwermende bijen schijnen uitgevlogen van den korf, die zich in San José bevindt. Op dit plateau wonen 200 000 menschen, en al is de hoofdstad zelf een kleine plaats van 30 000 inwoners, er is altijd een levendig verkeer.

Bij een bocht van den weg kregen wij de stad in het gezicht. Een menigte kleine huizen, wegschuilend i

Catherine Mesick - Folklore, Romance and Fantasy
FEATURED AUTHOR - Catherine Mesick is the author of Pure, Firebird, Dangerous Creatures, Ghost Girl, and A Maryland Witch. She is a graduate of Pace University and Susquehanna University. She lives in Maryland. As our Author of the Day, she tells us all about her book, Pure.