Els Deu Mil

Els Deu Mil
And Vida D'artaxerxes, Per Plutarc

By

5
(1 Review)
Els Deu Mil by Plutarch, Xenophon

Pages:

218

Downloads:

2,590

Share This

Els Deu Mil
And Vida D'artaxerxes, Per Plutarc

By

5
(1 Review)
Traducció de Carles Riba.

Book Excerpt

ze parasangues, fins a Plaça dels Terrissers, ciutat poblada, l'última del territori de la Mèdia. I d'allí fa tres etapes, trenta parasangues, i arriba a Pla del Caistre, ciutat poblada. Hi romangué cinc dies. Hom devia als soldats la paga de més de tres mesos, i sovint venien a reclamar a les seves portes. Ell els entretenia amb esperances, i es veia clar que li sabia greu: perquè Cirus no era de mena de no pagar quan tenia de què. En això, Epiaxa, dóna de Siènmesis, rei de Cilícia, arriba a l'allotjament de Cirus; i corregué la veu que havia donat a Cirus qui-sap els diners. Cirus pagà a les tropes la soldada de quatre mesos. Aquesta reina tenia al seu voltant una guarda de cilicis i d'aspendesos: i va córrer que Cirus s'entenia amb ella.

Des d'allí fa dues etapes, deu parasangues, fins a Timbrios, ciutat poblada. Hi havia vora el camí una font, que porta el mom de Midas, rei de Fr&i

More books by Plutarch, Xenophon

(view all)
J. R. Tomlin - Exciting Medieval Adventure Set in Scotland
FEATURED AUTHOR - J. R. Tomlin is the author of fourteen historical novels. She has close ties with Scotland as her father was a native Scot, and she spent time in Scotland while growing up. Her historical novels are set for the most part in Scotland. Her love of that nation is traced from the stories of the Bruce her grandmother read to her when she was small, to hillwalking through the Cairngorms where the granite hills have a gorgeous red glow under the setting sun.