Els Deu Mil

Els Deu Mil
And Vida D'artaxerxes, Per Plutarc

By

5
(1 Review)
Els Deu Mil by Plutarch, Xenophon

Pages:

218

Downloads:

2,558

Share This

Els Deu Mil
And Vida D'artaxerxes, Per Plutarc

By

5
(1 Review)
Traducció de Carles Riba.

Book Excerpt

ze parasangues, fins a Plaça dels Terrissers, ciutat poblada, l'última del territori de la Mèdia. I d'allí fa tres etapes, trenta parasangues, i arriba a Pla del Caistre, ciutat poblada. Hi romangué cinc dies. Hom devia als soldats la paga de més de tres mesos, i sovint venien a reclamar a les seves portes. Ell els entretenia amb esperances, i es veia clar que li sabia greu: perquè Cirus no era de mena de no pagar quan tenia de què. En això, Epiaxa, dóna de Siènmesis, rei de Cilícia, arriba a l'allotjament de Cirus; i corregué la veu que havia donat a Cirus qui-sap els diners. Cirus pagà a les tropes la soldada de quatre mesos. Aquesta reina tenia al seu voltant una guarda de cilicis i d'aspendesos: i va córrer que Cirus s'entenia amb ella.

Des d'allí fa dues etapes, deu parasangues, fins a Timbrios, ciutat poblada. Hi havia vora el camí una font, que porta el mom de Midas, rei de Fr&i

More books by Plutarch, Xenophon

(view all)
Kate Porter - Urban Fantasy with Spunk
FEATURED AUTHOR - Kate Porter is an American writer based in South Georgia. She grew up on a small farm in central Indiana where she graduated from Owen Valley Community High School. Her first short story was published in the school newspaper when she was fifteen. Kate went on to study fiction writing at Greenville Technical College, appeared at numerous Comic Cons, book readings, author events and participated in author panels and has been featured as a guest author on a blog tour.