De Zwarte Kost

Author: Cyriel Buysse
Published: 1898
Language: Dutch
Wordcount: 18,305 / 63 pg
LoC Category: PT
Downloads: 841
Added to site: 2006.01.24
mnybks.net#: 11778
Advertisement
Excerpt

alden op schor-trillende toon:

--Oui, oui, Massa, station, retourner station Amertinge.

En 't werd aldus besloten. Badoe en Soera, hun rode pet in de hand, namen beleefd afscheid van moeder en Fietje, en volgden met rasse tred Massijn door de tuin. De beide vrouwen, bezorgd-hoofdschuddend op de drempel van het achterdeurtje staande, zagen, met een gevoel van verlichting, de schelrode petten en kousen zonder verdere onheilen achter de haag in 't groene veld verdwijnen, terwijl aan de voordeur, begeleid door geschreeuw en voetengetrappel, opnieuw het walgelijk straatdeuntje weergalmde, waarmee 't gepeupel 's ochtends de prinsen en FortunÚ tot aan hun huisje vergezeld had.


III

Toen Massijn met valavond alleen in Akspoele terugkwam, aarzelde hij even of hij rechtstreeks naar huis, dan eerst in _Het huis van Commercie_ om een glas bier zou gaan. Juist vˇˇr de stoep nam hij plotseling zijn besluit en trad binnen.

Hij was, ofschoon innerlijk nog sterk opgewonden, uiterlijk heel wat gesust en ontn

Reviews

Add a review for this title.
Average Rating of 5 from 1 reviews: *****

Despite being more than 100 years old still a very enjoyable book about the aspirations, hopes and misadventures of a (misguided?) young man, from a very small village, who is going serve his country (Belgium) in Congo colony.


Cover image for

Download


show mobile phone QR code

Featured BooksDonate a small amount via Paypal below or read about some other ways that you can support ManyBooks.