Columbus

Columbus
De ontdekker van Amerika

By

0
(0 Reviews)
Columbus by John S. C. Abbott

Published:

1887

Pages:

210

Downloads:

5,108

Share This

Columbus
De ontdekker van Amerika

By

0
(0 Reviews)
Translated by J.H. Geraets Jr.

Book Excerpt

leen zijn zoon Diego. Zijn tijd aan de studie en de bevordering zijner ontdekkingsplannen wijdende, had hij geen gelegenheid, voor zijn geldelijke belangen te zorgen. Hij voorzag in zijn nederig onderhoud door het vervaardigen en den verkoop van kaarten. Met Diego verhuisde hij toen naar Genua, zijn geboorteplaats. Hier moest hij de waarheid van het spreekwoord ondervinden, dat een profeet in zijn eigen vaderland niet geëerd wordt.

Hij verzocht het Bestuur der stad om hulp voor een onderneming, welke men algemeen niet alleen noodlottig noemde, maar waarvan de geleerden te Lissabon reeds gezegd hadden, dat ze geen aandacht waard was.

"En wie is die Christophorus Columbus?" werd gevraagd. "Wel, hij is een zeeman uit onze stad", was het antwoord; "de zoon van Dominico Colombo, een wolkammer. Hij heeft twee broers en een zuster, die hier in nederige omstandigheden verblijf houden."

Dit maakte aan de zaak bij het trotsche Genueesche hof een einde. Het verzoek van Columbus werd met veracht

Readers reviews

5
4
3
2
1
0.0
Average from 0 Reviews
0
Write Review
Be the first to review this book
Stephen C. Perkins - Thrilling, Entertaining and Thought Provoking Sci-Fi/Fantasy
FEATURED AUTHOR - In less than two years as an independent author, Massachusetts native Stephen Perkins’ thrilling, entertaining and thought provoking novels Sorcerers’ Dynasty, Raging Falcon, American Siren, and Escape to Death have gained a loyal and rabid audience. As our Author of the Day, Perkins tells us all about his book, Sky Parlor. Please give us a short introduction to what Sky Parlor is about. Sky Parlor, my latest release – available at Amazon in both ebook and print formats, which are available… Read more