Columbus

Columbus
De ontdekker van Amerika

By

0
(0 Reviews)
Columbus by John S. C. Abbott

Published:

1887

Pages:

210

Downloads:

5,239

Share This

Columbus
De ontdekker van Amerika

By

0
(0 Reviews)
Translated by J.H. Geraets Jr.

Book Excerpt

leen zijn zoon Diego. Zijn tijd aan de studie en de bevordering zijner ontdekkingsplannen wijdende, had hij geen gelegenheid, voor zijn geldelijke belangen te zorgen. Hij voorzag in zijn nederig onderhoud door het vervaardigen en den verkoop van kaarten. Met Diego verhuisde hij toen naar Genua, zijn geboorteplaats. Hier moest hij de waarheid van het spreekwoord ondervinden, dat een profeet in zijn eigen vaderland niet geëerd wordt.

Hij verzocht het Bestuur der stad om hulp voor een onderneming, welke men algemeen niet alleen noodlottig noemde, maar waarvan de geleerden te Lissabon reeds gezegd hadden, dat ze geen aandacht waard was.

"En wie is die Christophorus Columbus?" werd gevraagd. "Wel, hij is een zeeman uit onze stad", was het antwoord; "de zoon van Dominico Colombo, een wolkammer. Hij heeft twee broers en een zuster, die hier in nederige omstandigheden verblijf houden."

Dit maakte aan de zaak bij het trotsche Genueesche hof een einde. Het verzoek van Columbus werd met veracht

More books by John S. C. Abbott

(view all)
EJ Fisch - Action-Packed Sci-Fi Adventure
FEATURED AUTHOR - EJ Fisch is a long-time fan of the science fiction genre. She’ll readily admit that she has a vivid imagination, which can be both a blessing and a curse. She has been writing as a hobby since junior high and began publishing in the spring of 2014. When she’s not busy writing or working her day job as a data analyst in the medical field, she enjoys listening to music, working on concept art, reading, gaming, and spending time with her animals. She currently resides in southern Oregon with her… Read more