Huutolaiset

Huutolaiset

By

0
(0 Reviews)
Huutolaiset by Theodolinda Hahnsson

Published:

1918

Downloads:

827

Share This

Huutolaiset

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

aivan hyvin».

Väkeä oli kokoontunut koko joukko, muutamat saadaksensa jonkun noista lapsista -- eli sen rahan, joka niistä maksettaisiin, -- toiset uteliaina näkemään, mihinkä heidän entisen tuttavansa Antin-Liisan lapset joutuisivat.

Huutokauppa alkoi, ja vasaramies ryhtyi toimeensa, kysyen ensiksi, mitä vanhimmasta vaadittaisiin. Mutta juuri kun alkuun päästiin, huusi Renkalan isäntä, jonka talo oli vähän matkan päässä kirkonkylästä: »Tuokaa tänne kauppakalu vain, eihän sitä sikaa säkissä osteta, täytyyhän nähdä, mitä tavaraa teillä on, häh, häh» -- ja isäntä nauroi omaa sukkeluuttaan niin, että hänen lihava vatsansa hölkkyi.

Nuori Aateli sanoi hiljaisella äänellä rovastille: »Suokaa anteeksi, että lausun mielipiteeni, mutta eikö olisi yhdentekevää, jos vain mainittaisiin lasten ikä.»

»Kyllä, siksi en olekaan tahtonut heitä tänne.» Ja nyt sanoi rovasti kansalle: »Kun tietää lasten iän, niin ei minun mielestäni ole tarpellista tuoda heitä nähtäviin. Vanhin tyttö ori kolmentoista-, toinen yhdentoi

More books by Theodolinda Hahnsson

(view all)
Robert B. Marcus Jr. and Kim Frank Richardson - Suspense and Intrigue Along with Some Plot Twists
FEATURED AUTHOR - Robert B. Marcus Jr. is a practicing radiation oncology physician. He has been a Professor at two major medical schools, and has been listed in U.S. News and World Reports Best Doctors in America. He has been selling fiction since he was in college. Since then he has published a number of short stories and two novels, with two forthcoming novels, one science fiction novel (The House of the Last Man on Earth) and another political thriller novel (Yesterday's Tears), the sequel to the published… Read more