Pankkiherroja

Pankkiherroja

By

0
(0 Reviews)
Pankkiherroja by Eino Leino

Published:

1914

Downloads:

596

Share This

Pankkiherroja

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

Toivio toki niin laajoissa asioissa ollut.

--Ei täällä, mutta ulkomailla, kärisi ukko. Siellä hän myöskin kärsi suuret häviönsä.

--Olen aavistanut jotakin sentapaista, mutisi Soisalo.

--Jos olisin sinun pankkisi pääjohtaja, pitäisin nyt tavallista komeammat kemut kaikille osakkaillenne. Sillä nyt on teidän asemanne järkkymätön.

--On aina ollut, huomautti Soisalo itsetietoisesti.

--Älä ole niin varma siitä! tiuvasi ukko. On ollut aikoja, jotka olisivat voineet käydä teille hyvinkin vaarallisiksi, jos nuo toiset vain olisivat osanneet oikein käyttää niitä hyväkseen.

Soisalo tiesi, että kamreeri Jäkälä oli maan etevimpiä finanssimiehiä. Hän ei sentähden tahtonut väittää vastaan mitään, hyvin arvaten, ettei väittely ukon itsepintaisuuden vuoksi päättyisi vainajan haudallakaan ja että hänen kaikissa tapauksissa täytyisi lopulta tunnustaa itsensä voitetuksi.

Hän sanoi senvuoksi vain yksikantaan:

--He häviävät siis?

--Miljonia, nyykäytti ukko päätään. Mutta pankki kestää sen, kestää kyllä

Readers reviews

5
4
3
2
1
0.0
Average from 0 Reviews
0
Write Review
Be the first to review this book
Jacqueline Jayne - Richly Crafted Paranormal Romance
FEATURED AUTHOR - Jacqueline Jayne may be a hardworking bookkeeper during the day, but in her off hours is a huge fan of mysteries, anything paranormal, sci-fi and a whole lot of weirdness. Be it a book, TV show or movie, the more suspense and crazier the motivation (of heroes and villains alike) the better. ​And, of course, a big dose of humor, smokin'-hot romance, and a kick-ass ending are hardcore requirements. Jacqueline caught the writing bug in elementary school, entertaining teachers and classmates alike… Read more