De Franse Pers

De Franse Pers
(in Flemish)

By

0
(0 Reviews)
De Franse Pers by Heinrich Heine

Published:

1832

Downloads:

840

Share This

De Franse Pers
(in Flemish)

By

0
(0 Reviews)

Book Excerpt

worden gewoon uitgesloten. Haast lijken de beperkingen van de Dùitse censuur daarbij op een keten van montere rozenstengels.

De RÉDACTEUR EN CHEF van een Franse krant is eigenlijk een CONDOTIERRE, een huurlingenleider: hij vecht met zijn collonnes, en verdedigt de belangen en de passies van de partij die hem ingehuurd heeft met haar subsidies, of met een gewaarborgde oplage. De onderredacteurs, zijn luitenants en soldaten dus, gehoorzamen gedisciplineerd, en ze geven hun artikelen de verwachte tendens en kleur. Hierdoor bereikt zo'n krant een éénheid en een precisie, die wij in de verste verte niet genoeg kunnen bewonderen. De strengste discipline heerst hier, niet alleen in de gedachte, maar ook in de formulering. En als het dan eens voorkomt, dat de een of andere verstrooide medewerker een commando niet goed gehoord heeft, en een stuk schrijft

More books by Heinrich Heine

(view all)
Melissa Jagears - Intelligent, Flawed, Characters That Face Real Challenges
FEATURED AUTHOR - Much to her introverted self's delight, award-winning author Melissa Jagears hardly needs to leave her home to be a homeschooling mother and novelist. She lives in Kansas with her husband and three children and can be found online at www.melissajagears.com, Facebook, Pinterest, and Goodreads. As our Author of the Day, Jagears tells us all about her book, Pretending to Wed.